fbpx
header-ce-inseamna-sa-fii-un-brand

CE ÎNSEAMNĂ SĂ FII UN BRAND ?

Ce înseamnă și ce este un brand?

Brandul înseamnă un set de elemente care compun un produs, o companie sau persoană.

Acesta poate fi împărțit în două subseturi:

  • Caracteristicile brandului;
  • Percepția publicului asupra brandului.

Pe termen lung, dacă este bine construit, va însemna costuri mai mici de promovare. Un brand cu o strategie bună poate însemna atracția, conversia și ulterior retenția clienților.

 

De ce trebuie să ții cont când vrei să crești brand-ul afacerii tale?

Publicul țintă

Cine sunt cei cărora produsul sau serviciul tău le rezolvă o problemă (sau o nevoie)? Între ce vârste se situează? Ce venituri au? Unde, cum și cu cine își petrec timpul liber? Astea sunt întrebări esențiale pentru construcția și strategia brand-ului tău.

 

Concurențaagentie-branding-eloquence-marketing-ploiesti

Cine sunt competitorii afacerii tale? Care sunt elementele care vă deosebesc? Puncte forte? Slăbiciuni? Oportunități și Amenințări, pe termen scurt și pe termen lung. Care sunt principalele elemente pe care trebuie să le iei în considerare când îți construiești brand-ul, ținând cont de concurență?

 

Diferențierea

Cu ce este diferită compania tau, față de ceilalți vânzători din piață? Ce oferi tu și ei nu oferă ?

De ce să cumpere clienții de la tine și nu de la competiție? Sunt întrebări simple, însă răspunsul la acestea și implicit respectarea cuvântului dat pot face diferența între o afacere de succes și “un alt vânzător în piață”.

 

Elementele de brand

Care este forța motrice a afacerii tale? Care sunt valorile care va urnesc din loc, zi de zi? Viziunea brand-ului? Misiunea? Dacă brand-ul ar fi o persoană, cum s-ar comporta?

 

Poziționarea

Poziționarea înseamnă definirea unui anumit segment din piață pe care compania îl va ocupa.

Este un element foarte important în strategie, pentru că stabilește contextul cel mai favorabil, pregătindu-l, în același timp, pentru segmentul de piață ales. Un brand premium care face constant reduceri, nu va putea să exceleze în vânzări, prin faptul că își face produsele prea accesibile, prea des. Dacă oricine le poate avea, acestea își vor pierde valoarea.

 

Per total, brandul devine promisiunea pe care o faci clienților tăi.

 

Le va transmite clienților la ce să se aștepte din partea companiei tale.

Este o combinație între cine ești, cine vrei să fii și felul în care te percep oamenii. La început nu este imperativ necesar să contractezi o agenție pentru a-ți crește brandul. Însă pe măsură ce afacerea ta crește, vei observa că nu ai destul timp pentru a le face pe toate. Chiar dacă vei încerca, vei constata că nu poți face multe lucruri și să le faci bine pe toate. Așa e și normal să fie. Concentrează-te pe lucrurile la care ești bun și lasă-ți angajații să se concentreze pe lucrurile la care se pricep. Ăsta e cursul normal al creșterii.

Când vei avea nevoie de o agenție din Ploiești, ne poți scrie.